Nordisk toppmøte krydrer kulinarisk kappestrid på SMAK 2017

Ett av konkurransehøydepunktene på SMAK 2017, blir utvilsomt «Nordic Chefs team Challenge».

De fem nordiske land signerte avtalen om å arrangere kokkekampen «Nordic Chefs team Challenge» på SMAK 2017. Fra venstre: Bjørn Bragi Bragason - Island, Conny Andersson – Sverige, Dennis Rafn – Danmark, Kristine Hartviksen – Norge, Markku Ojala – Finland, Elisabeth Bryne – Norge, Torill Engelberg – SMAK/Norges Varemesse, Sven Magnus Gjønvik - Norge, Uffe Nilsen – Danmark og Magdalena Lilja – Sverige

 

Her vil tre landslagskokker fra hvert av de fem Nordiske landene konkurrere om en prestisjefylt seier med bruk av nordiske råvarer som utgangspunkt.

- Dette er en konkurranse det er knyttet mye prestisje til, og som også gir en mulighet for heder og ære for de som ikke nådde helt til topps under OL i Erfurt, sier president Elisabeth Bryne i Norges Kokkemesteres Landsforening.

- Det er høyt nivå på kokkene i de Nordiske landslagene. Vi snakker rett og slett om noen av verdens beste kokker! Historisk sett har de nordiske landene hevdet seg godt i OL. «Nordic Chefs team Challenge» gir fin mulighet til en revansjedyst lagene imellom i forhold til OL-resultatene, fremhever kokkepresidenten.

- Samtlige landsforeninger er med på samarbeidsavtalen med SMAK 2017 som gjør det mulig å arrangere denne konkurransen på Lillestrøm under messen. I tillegg til å stille med 3 landslagsdeltakere, stiller også hvert land med en WACS-sertifisert dommer, forteller Elisabeth Bryne.

Godt samspill

- Jeg kan love at konkurransefasilitetene blir de beste sier Torill Engelberg, prosjektleder for SMAK 2017. – Gjennom vårt samarbeid med Electrolux professional, vil vi ha konkurransekjøkken av internasjonal klasse. For øvrig hadde jeg gleden av å overvære den nordiske konkurransen på den danske messen FoodExpo nylig. Det er en fornøyelse å se hvordan både samspill og samarbeid fungerer på nordisk nivå. Man er på en og samme tid både konkurrenter og venner! Dette blir både et spennende og underholdende innslag, og vi gleder oss stort til å ønske både deltakere og dommere i «Nordic Chefs team Challenge» velkommen til SMAK 2017! 

Skriv ut