Ann Vestgren vant burger-NM på SMAK 2017

- Dette var ”overwhelming”! Norsk-amerikanske Ann Vestgren var meget godt fornøyd med å gå til topps i det første Norgesmesterskapet i burger. Arenaen for dette mesterskapet var SMAK 2017, Nordens største møteplass for alle som jobber profesjonelt med mat og drikke.
NM-vinner Ann Vestgren flankert av sølvvinner Sondre Dahl og bronsevinner Anne-Lise Sørensen. Foto: Ihne Pedersen.
NM-vinner Ann Vestgren flankert av sølvvinner Sondre Dahl og bronsevinner Anne-Lise Sørensen. Foto: Ihne Pedersen.

Sondre Dahl fra Bien Snackbar i Bergen ble sølvmedaljevinner, og Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken i Bardu tok bronseplassen.

Juicy Lucy fra Minnesota inspirerte
-   Jeg har jobbet hardt for denne seieren. Burger er et spennende produkt du kan gjøre mye ut av, men det krever innsats og trening. Jeg har hatt som mål å gjøre min burger så "amerikansk” som mulig, og er inspirert av burgeren Juicy Lucy fra Minnesota, forteller Ann som til daglig er kjøkkensjef ved Raus Bar & Bistro på Lillestrøm.
Dette falt tydeligvis i god jord hos dommerne som hadde følgende begrunnelse for å kåre Anns burger som konkurransens beste: Dette er en burger som møter alle forventninger til hva en burger skal være. Crispy, juicy og med god kjøttsmak. Den sitter godt i hånda, og du får lyst på stadig mer etter hvert som du spiser!
 
Kokkemat av rang
Burger-bølgen er over oss, og nye hamburger-restauranter popper opp landet rundt. Årsakene til det er nok flere, men den viktigste er kanskje at en god burger er blitt kokkemat av rang. Det at mange kokker nå også velger å sette sin egen burger på menyen har nok bidratt til en fornyet interesse for denne velkjente retten som kan tilberedes på så mange ulike måter.
Men hva er så en god burger? Vi spurte jurymedlem Mona Halvorsen fra Aye Aye Club om hva hun mener må til for å lage en skikkelig burger.
-   En god burger skal være saftig, god å holde i hånden og ikke kombineres med for mye dill dall. Så enkelt – og så vanskelig!
 

Trend
-   Burger-trenden er sterk, og det var på tide å løfte frem dette spennende produktet det har skjedd så mye med de siste årene. Derfor er det gledelig at vi sammen med andre aktører i bransjen fikk anledning til å arrangere det første Norgesmesterskapet i Burger for kokker og lærlinger på SMAK 2017, sier prosjektleder Torill Engelberg.

--

Skriv ut