Fargeglade kreasjoner og gode smaksopplevelser gjorde Tonje Holtungen til Årets Konditor

- Dette var fantastisk morsomt! Jeg har bare konkurrert en gang tidligere, men nå får jeg jo flere muligheter sammen med landslaget, sa en glad Tonje Holtungen etter at hun ble kåret til Årets konditor på SMAK 2017.
Tonje Holtungen ble en klar vinner i konkurransen Årets konditor. Foto: Ihne Pedersen.
Tonje Holtungen ble en klar vinner i konkurransen Årets konditor. Foto: Ihne Pedersen.

Hun arbeider til daglig på Sjokoladesalongen i Vestfossen. Tonje tok fagbrev som konditor i 1999, og tre år senere tok hun også fagbrev som kokk. Nå er det søte fristelser i form av bakverk og kaker som opptar Tonje i yrkesmessig sammenheng, og ifølge dommerne var hun i en helt egen klasse i årets konkurranse.
Grégorie Poef vant sølvmedaljen, mens Christer Celso Johnsen og Coretin Le Gullellec delte tredjeplassen.
 
Inspirasjon
-   Vi har et godt samarbeid med baker- og konditormiljøet i de andre nordiske landene. Det inspirerer, og det bidrar til kompetanseoverføring som betyr mye for den faglige utviklingen i bransjen, sier daglig leder Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
-   Vi har en drøm om å sette norsk baker- og konditorbransje på verdenskartet. For å klare det, trenger vi konkurranser som dette. De inspirerer, og bidrar til at det settes nye og høyere standarder. Både Sverige og Danmark har deltatt i VM og har mye kompetanse vi kan lære av. Samtidig håper vi jo selvfølgelig at vi skal kunne gi våre nordiske venner god konkurranse når vi møtes til Nordisk baker- og konditorkonkurranse i Oslo i september, sier Bakke.
 
En fryd for øyet
-    De gode smakene teller naturlig nok mye under et arrangement som SMAK 2017. Det er selvfølgelig helt avgjørende i en konkurranse som Årets konditor, sier prosjektleder Torill Engelberg i SMAK 2017.
-    Samtidig vil jeg også berømme deltakerne i denne konkurransen for noen fantastiske og fargerike konkurransebidrag som åpenbart har stor publikumsappell.
 
--

Skriv ut