Høyt nivå og stor kreativitet i konditormesterskap for lærlinger

- Det deltakerne har prestert i NM Ung konditor, er i en helt egen klasse! I følge dommerne, hadde de aldri tidligere sett så gjennomførte og visuelt spennende bidrag i en lærlingekonkurranse, sier daglig leder i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.
Mani Baadstø var en fortjent vinner av konkurransen NM Ung konditor som ble gjennomført på SMAK 2017.  Foto: Ihne Pedersen.
Mani Baadstø var en fortjent vinner av konkurransen NM Ung konditor som ble gjennomført på SMAK 2017. Foto: Ihne Pedersen.

Det var fagmessen SMAK 2017 som var rammen for denne konkurransen som ble vunnet av Mani Baadstø.  Xiao Peng ble sølvmedaljevinner, mens Helene Gyland vant bronse.
 
-    Jeg har alltid interessert meg for å lage finere bakverk, og det å være konditorlærling er midt i blinken for meg, sier Mani.
-       Det var også en stor opplevelse å være med på konkurransen på SMAK 2017. Jeg har aldri deltatt i konkurransesammenheng tidligere, og litt nerver hadde jeg. Men det er klart at resultatet inspirerer! Kanskje blir det flere konkurranser i fremtiden, sier Mani.


Viktig for faget
-       Konkurranser som løfter frem faget på denne måten, er veldig viktig for oss. Det viser noe av bredden som finnes innenfor konditorfaget, og det får frem alt det kreative som ligger i jobben som konditor. Det er positivt i forhold til å gjøre faget kjent på en god måte for unge som er på jakt etter et spennende og givende yrkesvalg, fremhever Bakke.
-       Jeg mener også at de gode prestasjonene i denne konkurransen viser at vi har en ”underskog” av nye talenter. Det gir et godt grunnlag for å utvikle faget videre.
 
 
Kvalitetsfokus
-       Forøvrig har vi en relativt bra søkning til konditoryrket. Det har nok bl.a. sammenheng med en generelt økende interesse for det å produsere ulike typer mat av høy håndverksmessig kvalitet. Bl.a. ser vi at stadig flere forbrukere er opptatt av maten de spiser og ingrediensene som benyttes i fremstillingen. Dette er positivt for bransjen – noe som gir et godt utgangspunkt for å presentere norsk Baker- og konditorbransje som en spennende og innovativ bransje å jobbe og virke i, fremhever Bakke.
-       Når vi i tillegg har unge talenter som presterer på et imponerende høyt nivå, lover det godt for fremtiden.
 
Unge talenter
-       SMAK 2017 er en institusjon og en unik og viktig arena for bl.a. nettverksbygging, handel og verdiskapning for alle som arbeider med mat og servering i en eller annen form, fremhever Torill Engelberg, prosjektleder i SMAK 2017.
-       Da er det selvfølgelig viktig å ha med seg morgendagens talenter. Deltakerne i NM Ung konditor imponerte, og de er gode ambassadører for et spennende fag som gir muligheter. All ære til de unge konditortalentene som var med oss på SMAK 2017!
--
 

Skriv ut