Ketil André Andreassen Norgesmester i maskinoppvask

- Dette var fantastisk morsomt! Jeg elsker jobben som oppvasker og trives veldig godt på de tre stredene jeg har denne jobben: Sykehuset Østfold, Quality Hotel Fredrikstad og Fredrikstad stadion.
Vinner av NM i Maskinoppvask, Ketil André Andreassen flankert av bronsevinner Astrid Rønningen og sølvmedaljevinner Imad Aziz Assad Al Khalil. Foto: Ihne Pedersen.
Vinner av NM i Maskinoppvask, Ketil André Andreassen flankert av bronsevinner Astrid Rønningen og sølvmedaljevinner Imad Aziz Assad Al Khalil. Foto: Ihne Pedersen.

- Jeg startet som oppvasker sammen med faren min på Fredrikstad Stadion da jeg var 12 år gammel. Etter hvert ble jeg utdannet kokk, men jeg trives best som oppvasker, sier en fornøyd Ketil André Andreassen som ble kåret til Norgesmester i maskinoppvask under SMAK 2017.
 
Viktig funksjon
 -   Jeg er opptatt av at vi løfter frem noen av dem som betjener en viktig del av kjøkkenutstyret, nemlig oppvaskerne. Dette er en meget viktig jobb som ikke er så synlig. Derfor er Bransjeforening for storkjøkkenleverandører i Norge, BFSN, arrangør av NM i maskinoppvak på SMAK 2017, sier Joe Harald Strand, daglig leder i foreningen.
-   Oppvaskfunksjonen er helt avgjørende for et serveringssted. Gode rutiner for oppvask og renhold er nødvendig for å ha en hygienestandard som møter kravene innenfor IK-mat. Samtidig er dette også noe som representerer en betydelig driftskostnad i form av bl.a. strøm, vann, vedlikehold og kjemikalier. Derfor er det så viktig å ha riktig utstyr i forhold til det behovet man har. Kombinert med dette, må man ha ansatte med en kompetanse som sikrer at utstyret blir benyttet på beste måte. Det klarer en dyktig oppvasker, og derfor er det viktig å gi en honnør til denne yrkesgruppen, fremhever Strand.
 
Bredde
-  SMAK 2017 ser det som en viktig oppgave å speile bredden i bransjen, og derfor er det gledelig at BFSN bidrar til å løfte frem en yrkesgruppe som ikke er så synlig, sier prosjektleder for SMAK 2017, Torill Engelberg.
-  NM i maskinoppvask er også en morsom konkurranse med publikumsappell som passer fint inn på Nordens største møteplass for serveringsnæringen, sier Engelberg.
 
--

Skriv ut